Mørkt lys

Sunset Gore – «Flavour In The Dark Areas»

(Sunset Gore, 2024)

Canadadisk trio med passe hardtslående hensikter.

Sunset Gore fra Vancouver er et overraskende lite beskrevet band. De var i gang i 2016, og ga ut debutalbumet «Murder» i 2019. Sånn er det blitt i dagens musikkbransje; det lages for mye musikk av for mange band til at alle gode bidrag kan fanges opp umiddelbart. Trioen bestående av Justin Papan på vokal og gitar, produsent Brent Hodgkinson på bass og Jerome Santos på trommer kan ikke lastes for noenting, for de har laget et solid oppfølgeralbum med «Flavour In The Dark». Musikalsk sett hevder de selv å ville smelte sammen metal core, alternative, progressive metal, grunge, og old school heavy metal. Så da vet du sånn omtrent hvordan landskapet er.

«Imhotep» åpner ballet med et rullende riff av det enkle slaget og en vokal som kan minne om det danske indiebandet Mew. Låta faller på plass før det hele er over, og sett i sammenheng med resten av albumet er nettopp dette greia. «Flavour In The Dark Areas» funker som en helhet. «The Storm» er tidvis Deftones-inspirert, men i mindre skranglete innpakking. Etter hvert får vi også servert et ganske så friskt riffparti som løsner opp i det meste. «Collection Of Rats» på hele elleve minutter har enda flere kort på hånden, og begynner rent og pent, for så å bygge seg opp i samme melodiske retning. De rene gitartonene til Justin Papan får vreng på seg i retning av Danko Jones og Soen sine riff. Det bølger bra i ulikt tempo og forskjellige temaer, noe som gjør det hele interessant.

«Grave Energies» og «Stay Away» følger veldig bra opp og sementerer det både myke og harde lydbildet. Disse variasjonene skyldes mye gitarriffene med avstamning fra art rock og tidlig nu metal. «See You Smile» roer ting ned på fint, med sitt høyst melodiske og velpolerte lydbilde, og drar tankene tilbake til en tid hvor alle metallband skulle ha en «sviskelåt» i porteføljen. Albumet avsluttes meget godt med det sjuende sporet «Valorous», der bandet velger å gjøre flere uventede vendinger innen de nevnte ovennevnte sjangre.

«Flavour In The Dark Areas» er et velprodusert album som favner ganske mange undersjangre av hovedparaplyen metal, noe som gir en del aha-opplevelser i form av ulike musikalske ideers gjenkjennelsesfaktor. Anmelderen finner god lytterglede i denne utgivelsen, og lander derfor på et svært anstendig volumnivå.